چطور یک کافه راه اندازی کنیم؟
راه اندازی کافه مانند راه اندازی هر کسب و کار دیگری، در ابتدای راه پر از ترس، ابهام و سوالات زیاد است، زیرا شما را در مسیر تصمیمی بزرگ قرار میدهد که باید تمام مسئولیت آن را بپذیرید. پس بهتر است، در گام اول به اندازه کافی این حرفه را بشناسید و در مورد آن تحقیق کنید.
کافهداری یکی از کسب و کارهایی است که اخیرا به خصوص در شهرهای پرجمعیت طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. از آنجا که بسیاری از افراد با این تصور که کافهداران، درآمد و حاشیه سود خوبی به دست میآورند، بدون طرح و برنامه قبلی وارد این شغل میشوند و متاسفانه به دلیل عدم شناخت و نبود برنامه، خیلی زود خسته و دلسرد میشوند. در این مقاله سعی داریم تا مراحل طراحی تا اجرای یک کافه را با شما در میان بگذاریم.
چه مراحلی در راه اندازی کافه وجود دارد؟
اگر قصد راه اندازی یک کافه را دارید، باید ابتدا تا انتهای آن را گامبهگام به دقت به پیش ببرید تا در هیچ مرحله از آن دچار خستگی، سردرگمی و ضرر مالی نشوید. اما قبل از هر چیزی نیاز است که مشخص نمایید از کدام روش راهاندازی کافه تبعیت میکنید.
راهاندازی کافه به صورت فرانشیزی، خرید کافه مجهز و آماده و تاسیس کافه از نقطه صفر، سه راه مختلف راهاندازی کافه هستند.
راه اندازی یک کافه به صورت فرانشیزی، در واقع تهیه حق امتیاز یک برند فعال است. در این روش شما به عنوان نماینده یک برند فعال، کار خود را آغاز میکنید.
در روش دوم، شما امتیاز یک کافه در حال واگذاری را برای راه اندازی کافه خریداری مینمایید. در این مورد حتما از یک کارشناس این حرفه مشاوره بگیرید تا با یک پروژه شکست خورده مواجه نشوید. زیرا انتخاب این روش بدون مشورت و آگاهی، امکان دارد بودجه و وقت شما را از بین ببرد.
در روش سوم شما یک کافه را از نقطه صفر با همه چالشهایش شروع به تاسیس میکنید. برای عبور از این چالشها، نیاز است که حتما از یک کارشناس این حرفه استفاده نمایید. اما توجه داشته باشید که در این روش باید اصولی را رعایت کنید که در ادامه بیان خواهند شد.
تحقیق و برنامهریزی
قبل از هر چیزی، در گام نخست، تحقیقات لازم را از منابع معتبر به عمل آورید. بر اساس این تحقیقات مشخص میشود که آیا منطقه شما به یک کافه نیاز دارد یا نه؟ اگر جواب مثبت بود، آیا امکان رقابت برای شما فراهم است یا نه؟ و در آخر هزینه لازم برای تاسیس کافه نیز برآورد میشود.
برای رسیدن به پاسخ این سوالات نیاز است که بازار کافههای منطقه خود را به خوبی بررسی کنید. رقبای خود در منطقه را بشناسید و نقاط ضعف و قوت آنها را ارزیابی نمایید تا بتوانید برای خود یک استراتژی را طرحریزی کنید. حتما در مسیر بررسی بازار، مکان مناسب تاسیس آن را هم از نظر بگذرانید و مکانی که پاخور مناسب داشته باشد، انتخاب نمایید. نوع، طرح و امکانات مورد نیاز کافه را تعیین کنید تا بر اساس آن به یک بودجهبندی برسید. در مسیر مطالعه خود، هزینهها و درآمدها را محاسبه کنید تا زمان رسیدن به سود مورد نظر را نیز به دست آورید.
انتخاب فضای مناسب جهت راه اندازی کافه
یکی از اقدامات ضروری در راه اندازی کافه، یافتن مکانی مناسب برای تاسیس آن است. مکان کافه باید در نقطهای قرار بگیرد که به شما نسبت به جریان ثابت مشتریان تضمین دهد. نکاتی که در این مرحله باید مد نظر داشته باشید، شامل بررسی فاصله شما از تامینکنندگان مواد مورد نیاز و جامعه هدف، امکانات اطراف مانند پاساژها و دفاتر کار، قابلیت دسترسی آسان، قیمت مناسب، رقبا و مقرارت موجود در آن منطقه است. علاوه بر این موارد، فضای داخلی را هم باید در نظر بگیرید، زیرا کافه باید فضای کافی برای نشست و برخاست، قرار دادن وسایل و کافهداری داشته باشد.
شناخت پرسونای مشتریان
در گام سوم شما باید شخصیت مشتریان آن منطقه را به درستی بشناسید، این کار به شما کمک میکند تا بتوانید یک قدم از رقبای خود جلوتر باشید. بنابراین بهتراست به چند نکته توجه نمایید؛ دقت کنید در آن منطقه، جمعیت موجود بیشتر کارکنان هستند یا مردم عادی، توانایی مالی مردم آن منطقه به چه صورت است، آیا جامعه هدف به دنبال خدمات بیرونبر هستند یا اینکه تمایل دارند در فضای دلپذیر کافه استراحت کنند. بدست آوردن این اطلاعات، گامی موثر در رسیدن به موفقیت است.
طراحی بیزینس پلن قوی
برای اینکه جای هیچ شبهه و خطایی در راهاندازی کسب و کار خود نگذارید، بهتر است یک بیزینس پلن قوی تهیه کنید. این کار به شما کمک میکند تا ساختار آن را به درستی بچینید، امور مالی را به درستی مدیریت نمایید، تجهیزات مورد نیاز را برآورد کنید، تحلیل صحیحی از بازار داشته باشید و روشهای بازاریابی و تبلیغات را پیشبینی نمایید.
کسب مهارتها و مدارک آموزشی
در صورتی که خودتان بخواهید، امور داخلی کافه را به دست بگیرید، نیاز است دورههایی مانند کافهداری را بگذرانید تا بتوانید به طور مستقل و حتی بدون تجربه قبلی، راه اندازی کافه خود را شخصا انجام دهید. برای گذراندن این دورهها نیز میتوانید در کلاسهای آموزش فنی آموزشگاههای مختلف شرکت کنید.
آماده کردن مدارک مورد نیاز برای راه اندازی کافه
برای تاسیس کافه نیاز است شما یکسری مدارک را آماده کنید و به ارگانهای مربوطه تحویل دهید. مدارکی مانند کپی و اصل شناسنامه و کارت ملی، 12 قطعه عکس 4×3، احراز تابعیت ایران و موارد دیگر مورد نیاز است.
تهیه تجهیزات و امکانات لازم
تاسیس کافه مانند هر کسب و کار دیگری نیازمند تهیه یکسری تجهیزات و امکانات است. تجهیزاتی که در بازار موجود هستند، تنوع بالایی دارند و شما بهتر است قبل از اقدام به خرید، به خصوص در مورد خرید لوازم برقی، در مورد آنها، تحقیقات لازم را انجام دهید. کیفیت تجهیزاتی مانند وسایل تهیه انواع نوشیدنیهای سرد و گرم، تاثیر بسیاری بر نتیجه نهایی شما میگذارد. پس بهتر است از همان ابتدا تجهیزاتی باکیفیت تهیه نمایید. در این مرحله لیستی از وسایل و ابزارهای لازم در کافهداری را تهیه کنید و با توجه به میزان بودجه خود، مهمترین آنها را تدارک ببینید.
نرم افزار مدیریت کافه
در نهایت برای راه اندازی یک کافه شما نیازمند یک نرم افزار میدریت کافه قوی جهت رسیدگی و مدیریت امور داخلی کسب و کار خود و سرویس دهی هر چه بهتر و دقیق تر به مشتریان خود هستید. این نرم افزار باید بتواند فرآیند فروش مجموعه شما را ساده سازی کند و با ارائه خدماتی یکپارچه افزایش راندمان مجموعه شما را در پی داشته باشد.
از جمله ویژگی های مهم نرم افزار مدیریت کافه می توان به امکان کنترل میزها، ادغام میزها در زمان تسویه و مشاهده جزییات هر میز، مانند مدت زمان حضور مشتری، مبلغ سفارش و … توسط گارسون اشاره نمود که این مهم به سادگی توسط نرم افزار مدیریت کافه حامی دست یافتنی است.
جمعبندی
برای تاسیس یک کافه نیاز است که مسیری پرپیچ و خم را طی کنید تا بتوانید به اهدافتان برسید. کافهداری نیز مانند هر شغل دیگری تا کار را به دست نگرفتهاید و با اصول آن به صورت عملی برخورد نکردهاید، امکان دارد کاری دشوار به نظر برسد. اما میتوانید با رعایت نکاتی که گفته شد به موفقیت برسید و در بین رقبا مطرح شوید.